Rosengädda nästa! av Emma Hamberg

Bror är en trettonårig frankofil (en person som inte är fransk men älskar det franska språket och den franska kulturen) som äger en mängd skivor med Serge Gainsbourg men har inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar mycket under nätterna och viskar om en skiljsmässa. För bror är familjen allt han har och han bestämmer sig för att försöka rädda sina föräldrars äktenskap. Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsats åka på. En hel månad ger han föräldrarna att hitta tillbaka till varandra. Men vart ska bror ta vägen under den här månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, har en nedlåtande mamma och som lever utifrån andras skeva uppfattning om henne. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men istället för att laga mat åt finsmakare ägnar hon dagarna åt att servera pulvermos i en korvkiosk. Tessan vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till.

Jane är en sextioårig excentrisk dam som är väldigt unik. Hon hjälper små djur i nöd, men lämnar även dörren öppen för människor som kan behöva henne. Tack vara Janes magiska fingrar möts Bror och Tessan i hennes lilla hus mitt inne i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Det här är en riktigt feelgood bok som man verkligen blir glad och mår bra av att läsa. Rosengädda nästa! Är en berättelse om mat, kärlek och vänskap över alla gränser. Det här är en serie i fyra delar, del 2 heter ”Larma, släcka, rädda i Rosengädda”, del 3 heter ”Vårjakt i Rosengädda” och del 4 heter ”Hjärtslaget i Rosengädda”.

rosengadda-nasta

(Bild tagen från: https://www.adlibris.com/se/bok/rosengadda-nasta-9789187319280)

//Gymnasiebibliotekarien Emmelie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s