Onanisterna av Patrik Lundberg

Onanisterna handlar om Kim som precis tagit studenten och nu måste läsa upp sina betyg på Komvux. Gymnasiet slarvades bort och nu måste de sitta här. Kim och kompisen Simon. Yngst av alla är de dessutom. Under gymnasiet och till och med högstadiet var de kungarna i skolkorridoren. Alla ville umgås och festa med dem. Men livet ändras, folk mognar och tar tag i sina liv. Hundra synonymer för kuk får inte längre någon att skratta. Och en pank 19 åring som fortfarande bor hemma hos mamma och för att få låna hennes bil måste skjutsa lillsyrran till stallet är en nolla.

Kim vill skriva. Men han börjar inse att personerna i lilla Sölvesborg håller tillbaka honom och drar ner honom. Det närmsta Kim kommer mediabranschen är att jobba som tidningsutdelare på nätterna. Förutom det spelar han fotboll och hänger med kompisarna i klubbstugan, mycket mer händer inte i hans liv. Ja jo och så pluggar han ju på Komvux då.

Men så träffar han Robin. Robin hans bästa kompis från barndomen. Som vet ett annat sätt att vara ung. Som vet att det finns en värld bortom grabbumgänget i klubbstugan. Han kanske inte alltid måste vara fast i Sölvesborg med samma umgänge och samma aktiviteter vecka efter vecka. Boken har ett enkelt och ungdomligt språk. Mycket svordomar och könsord.

29691658_O_1

//Gymnasiebibliotekarien Emmelie

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s